SSV's kunnen de kleding subsidie aanvragen voor sportkleding van hun leden aangezien dit een grote kostenpost blijft. 

De ESSF bied twee opties voor het aanvragen van deze subsidie: 

  1. Je koopt de kleding via onze kledingsponsort IntersportAls je kleding koopt via Intersport, krijg je een korting van 20% op alle artikelen in de catalogus binnen verenigings bestellingen. Hierbij worden de logo's van het SSCE en de ESSF gratis toegevoegd. 
  2. Je koopt kleding via je eigen leverancier 
    Als je kleding via een eigen leverancier koopt ben je zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen van de ESSF en SSCE logo's wanneer verplicht.

Bij de tweede optie krijg je €2,- per kledingstuk to een maxium van 20% van je leden. Het ledenaantal van je SSV wordt hierbij altijd gemeten op 1 Januari. Je kan een aanvraag indienen om voor twee of drie jaar tegelijkertijd kleding te kopen (daarmee 40% of 60% van je leden). Dit zorgt ervoor dat SSV's hun kleding iedere 3 jaar voor een groot deel van de leden kunnen vervangen. 

Let op: Als je een aanvraag indient voor meerdere jaren kun je deze subsidie niet opnieuw aanvragen voor jaren waar eerder al een aanvraag voor is gedaan. In het geval dat je bijvoorbeeld voor 50% van je leden kleding aanvraagt kun je de overgebleven 10% later niet alsnog aanvragen. 

SSCE/ESSF Logos

Momenteel zijn alle verenigingen, als onderdeel van de sponsordeal van het SSCE, verplicht het SSCE en ESSF logo te plaatsen op shirts die gebruikt worden voor de volgende doeleinden:

  • Wedstrijden en toernooien waar je je vereniging vertegenwoordigd;
  • Wedstrijden en toernooien waar je je onderwijsinstelling vertegenwoordigd;
  • Publieke evenementen waar andere sponsoren ook op je shirt geplaatst zijn. 

Voor bepaalde vereningen kan een uitzondering gemaakt worden op deze regel, bijvoorbeeld als je sportbond geen logo's toe staat op kleding. Als dit van toepassing is op jou vereniging kun je hiervoor een uitzondering aanvragen bij de ESSF.

Vereisten

  • Een factuur/offerte van de kleding die je aangeschaft hebt/van plan bent aan te schaffen
  • Bankgegevens (IBAN)

Aanvraagmethode

Deze subsidie kan worden aangevraagd door het "Clothing Subsidy form" in te vullen en met benodigde bijlagen naar Treasurer@essf.nl te sturen of door deze in het ESSF postvak in het SSCE te doen.

Subsidienaam
Kledingsubsidie
Subsidiehoogte
€2,- for every item up to a maximum amount of 20% of your members
Subsidiegever
ESSF