Er zijn verschillende partijen waar je als bestuur subsidie kunt aanvragen:

SSCE

Het Eindhoven Studenten Sport Centrum (SSCE) zorgt voor accommodatie, materiaal en trainers voor de Studenten Sport Verenigingen (SSV's). Als er extra ondersteuning nodig is voor een van deze zaken, dan kun je contact opnemen met het SSCE. 

ESSF

Algemene financiële subsidies

Er zijn vijf categorieën waarvoor de ESSF financiële ondersteuning biedt voor alle SSV's. Dit zijn de volgende: (G)NSK deelname, sportkleding, opleidingsmogelijkheden, aanvullend vervoer en topsport.  

Algemene niet-financiële subsidies 

Naast de financiële subsidies biedt de ESSF ook niet-financiële subsidies voor de volgende drie categorieën: BHV-cursussen, gebruik van de transport busjes en het gebuik van de portofoons voor evenementen. 

Initiatieven subsidie

Je kunt aanvullende financiële ondersteuning aanvragen voor grootse en overige ideeën via de initiatievensubsidie van de ESSF. Of jouw idee binnen de kaders van deze categorie valt, zal worden beoordeeld door het ESSF bestuur. 

De precieze criteria waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidies worden gespecificieerd op de desbetreffende pagina's op deze website.

Partners van de ESSF

Conscribo

Conscribo biedt (financiële) administratie software aan. Als ESSF hebben we een samenwerking met hen; alle leden van de ESSF kunnen gebruik maken van hun software tegen gereduceerd tarief (20% korting). Meer informatie en een link naar de website kan gevonden worden op de respectievelijke Conscribo pagina. 

Intersport

Intersport biedt een grote hoeveelheid sportmaterialen en -kleding aan. Alle sporters vertegenwoordigd door de ESSF kunnen 10% korting krijgen op hun aankopen (als deze niet in de uitverkoop zijn). Leden van de ESSF krijgen 20% korting op sportkleding en sportmaterialen via de ESSF. Daarnaast wordt het combinatielogo van de ESSF en het SSCE gratis gedrukt op alle kleding. Meer informatie is te vinden op de pagina over kledingsubsidie of op de Intersport pagina

Cloudcat

Cloudcat biedt website hosting, e-mail services en managed workspaces aan. Alle SSVs verbonden met de ESSF krijgen een kortingsbedrag gebaseerd op welk pakket ze gebruiken. Meer inoformatie is te vinden op de Cloudcat pagina.

UFe

Het UniversiteitsFonds Eindhoven (UFe) van de TU/e biedt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor materialen/evenementen die op een manier Eindhoven studenten (sport) stad vertegenwoordigt of bijdraagt aan het imago. Dit is natuurlijk een vrij vage beschrijving. Het is belangrijk dat je duidelijk uitlegt op welke manier Eindhoven profiteert van de investering die je vraagt van het UFe. 

stEHVen

Een andere partij die financiële ondersteuning biedt voor SSV's is stEHVen. Vooral voor evenementen, maar je kunt altijd contact opnemen om te kijken of ze wellicht een bijdrage willen leveren voor jouw idee. 

Gemeente

De gemeente biedt tevens subsidies aan voor sportverenigingen. Een overzicht van de huidige projecten en subsidies bij de gemeente aangaande sport is bschikbaar op hun website

Er staan vaak veel goede initiatieven en mogelijkheden op deze site, vergeet niet om er af en toe eens op te kijken!

Naast deze, soms tijdelijke mogelijkheden, biedt de gemeente een aantal algemene subsidies om de groei en ontwikkeling van verenigingen te ondersteunen:

  • De Groeibijdrage kan aangevraagd worden door een SSV als er een nieuw initiatief wordt opgezet (bijvoorbeeld het oprichten van een nieuwe SSV) of als het aanbod van sporten uitgebreid kan worden voor de leden. 
  • De sportservice lijn. Dit is het resultaat van het nationale sportakkoord. SSV's kunnen een workshop/training aanvragen die zij een goede toevoeging achten voor hun vereniging. Je moet zelf komen met het idee/initiatief wat beoordeeld zal worden door de gemeente. 

Sponsorkliks

Sponsorkliks is een cashback programma, waar je geld aan zou kunnen verdienen door het op de website van je vereniging te embedden. Leden kunnen dan producten kopen via de verenigingswebsite (dat kan van alles zijn: Bijenkorf, KLM, etc.) wat telkens een klein bedrag oplevert voor de vereniging als er genoeg mensen gebruik van maken.

Fondsenboek

Het fondsenboek ligt in het ESSF kantoor. Dit boek biedt een overzicht van mogelijke fondsen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in het sponsoren van specifieke sporten. Je bent altijd welkom om langs te komen bij ons kantoor en een kijkje te nemen!

Meer informatie?

Je kunt de informatie per subsidie in meer detail vinden op de 'Over ESSF' pagina. 

Deze informatie wordt verstrekt in samenwerking met het Studentensportcentrum Eindhoven.

Neem bij vragen contact met ons op via het mailadres onderaan de pagina.