COVID19-maatregelen tijdens de Introductieweek

Gepubliceerd door ESSF

Zoals de regering op 6 augustus heeft aangekondigd, zijn er strengere maatregelen opgelegd voor activiteiten tijdens de introductieweken. Ter verduidelijking van deze maatregelen voor verenigingen en deelnemers hebben we de volgende post gemaakt:

Voor onze verenigingen gelden de volgende beperkingen tot 31 augustus:

  • 1,5 meter moet te allen tijde worden aangehouden, behalve direct tijdens het sporten, waar we verenigingen vragen om geen materialen tussen deelnemers te delen en om ze tussen ieder tijdslot schoon te maken.
  • Alle goedgekeurde activiteiten binnen het Introprogramma kunnen worden voortgezet, maar het is niet mogelijk om een nieuwe fysieke activiteit te organiseren (zowel binnen als buiten het Introprogramma). Ledenactiviteiten, voor zover deze niet publiek zijn, zijn hiervan uitgezonderd. Deze kunnen met de oude regels worden georganiseerd.
  • Alle borrels, barbecues etc. worden geannuleerd, wanneer ze publiek toegankelijk zijn.
  • Activiteiten in 'verenigingshuizen' of 'verenigingsruimtes' zijn niet toegestaan. Een uitzondering kan gemaakt worden voor de aanwezigen om een WLF-activiteit te organiseren, maar het aantal aanwezigen dient te worden geminimaliseerd en er mogen geen niet-leden aanwezig zijn.
  • Geen alcohol tijdens alle verenigings- of programma-activiteiten, voor alle deelnemers, helpers of andere aanwezigen.

Verder worden de volgende maatregelen genomen bij het SSC:

  • Tijdens de tijd dat Intro deelnemers bij het SSC zijn, wordt geen alcohol geschonken (tot 21:00). Deelnemers worden sterk gemotiveerd om daarna te vertrekken.
  • De routering op het SSC blijft in stand: je komt vooraan binnen en vertrekt via de achter/zijdeuren. Verenigingen leiden deelnemers door de goede route tijdens de Introductieweek.
  • Toiletten blijven open, kleedkamers en douches blijven dicht.

 

We hopen dat we nog steeds een geweldige Introductieweek kunnen organiseren met deze beperkingen! Tot ziens op de campus!

Voor meer informatie voor verenigingen kunt u contact met ons opnemen via mail@essf.nl.
Voor de pers kunt u contact opnemen met de woordvoerder van de TU/e: Ivo Jongsma, tel: 06 44420799