Commissies

Kas Controle commissie

Zoals elke zichzelf respecterende vereniging heeft ook de ESSF een Kas Controle Commissie (KCC). De KCC ziet er op toe dat de penningmeester er niet met de centjes vandoor gaat en dat ook alle bonnetjes kloppen. Voor steekpenningen zal de KCC niet zwichten, immers als oud-bestuursleden voelen zij nog steeds de morele plicht ervoor te zorgen dat de ESSF financiëel kerngezond blijft.

Batavierencommissie

Het is de Batavierencommissie die tot taak heeft om het TU/e-Fontys team tot ongekende prestaties te laten komen. Het is aan de commissie om de beste lopers te selecteren en die de grote dag tot in detail voorbereidt. Zo regelt zij bijvoorbeeld voor voeding, kleding en dat de busjes en lopers overal uitgerust en op tijd aanwezig zijn.

Van Lint Commissie

De Van Lint Studentensportweek 2014 zal plaatsvinden van 15 t/m 19 december. Deze week draait om sport, maar zeker niet alleen om sport. De eerste drie avonden zullen de voorrondes plaatsvinden van verschillende sporten. Op donderdag vinden de finales plaats, waarin de beste teams zullen strijden om een blaadje bier. Voor alle sportdagen geldt hetzelfde; ze worden afgesloten met een leuk feest in de kantine van het sportcentrum.
Mocht je nog niet bekend zijn met deze te gekke week vol sport en bier, kijk dan hier voor een impressie van afgelopen jaren.

Introcommissaris

De ESSF vaardigt elk jaar een student af naar de centrale introcommissie (CIC) van de TU/e die de belangen van de Eindhovense studentensport behartigt gedurende de intro. Enkele taken die de Introcommissaris Sport moet uitvoeren zijn met name het organiseren van de sportmarkt, de introtrainingen van de sportverenigingen en het sporttoernooi.

De introcommissie wordt elk jaar gevormd rond november/december waarna de het commissiewerk van start gaat. Als lid van de introcommissie krijg je een studentassistentschap van 1 dag per week, wat inhoudt dat je gemiddeld 1 dag per week beschikbaar moet zijn voor de introcommissie (in de zomer wat meer en in de winter wat minder) en hiervoor ontvang je voor een jaar een loon gebaseerd op 8 uur per week.

De ESSF gaat altijd in september/oktober op zoek naar geschikte kandidaten voor de introcommissie. Na een sollicitatieprocedure kiest de ESSF de volgens haar meest geschikte kandidaat uit voor Introcommissaris Sport en stelt deze samen met de andere kandidaten voor aan het STU (Onderwijs en Studenten Service Centrum van de TU/e). Indien deze de kandidaten goed keurt, worden ze aangesteld als Introcommisarissen van de TU/e.

Sportgala Commissie

Een groot evenement als het Studenten Sportgala kan niet zonder haar eigen commissie. Deze zorgt niet alleen voor een onvergetelijke avond met spetterend programma, maar ook voor de hieraan voorafgaande studenten sportverkiezingen.