NSK’s

Gedurende het hele jaar worden er Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s) verspreid over heel Nederland gehouden. Iedere Eindhovense student mag hier aan deelnemen en ook iedere studentensportvereniging staat vrij om een NSK te organiseren.

Deelname NSK’s

Als je als student een sportkaart hebt, krijg je de inschrijfkosten gedeeltelijk gesubsidieerd door de ESSF.

Voor een overzicht van de komende NSK’s kun je op www.studentensport.nl kijken.

Organiseren NSK

Iedere studentensportvereniging (SSV) in Eindhoven heeft het recht om een NSK (Nationaal Studenten Kampioenschap) aan te vragen. Dit moet via ESSF bij Studenten Sport Nederland (SSN) gebeuren.

De ESSF is er erg voor dat er veel NSK’s in Eindhoven plaatsvinden en we stimuleren vanuit de ESSF dus ook de organisatie ervan. Als je met je SSV erover zit te denken om een NSK te gaan organiseren, laat het ons weten. Wij kunnen namelijk een aantal vragen over de mogelijkheden en beperkingen rondom het aanvragen en organiseren van een NSK al beantwoorden.

Als je vereniging na een aanvraag vervolgens het NSK toegewezen krijgt door SSN (deze kans is vrij groot) kan je volop aan de slag. Vanuit SSN krijg je vervolgens het NSK-pakket (medailles, vlaggen, e.d.).

Mochten er tijdens de organisatie nog onduidelijkheden of vragen zijn, kun je als organisatie ook altijd bij de ESSF binnenlopen.

Dus heb je zin om een NSK te organiseren? Meld je bij de ESSF!