Batavierenrace

Batavierenrace

Halverwege mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. Hier doen studenten uit heel Nederland aan mee. Ook uit Eindhoven doet er elk jaar een Universiteitsteam mee, voor de eer van beste Universiteitsstad. Verder bestaan de deelnemers uit studentenverenigingen of vriendengroepen.

Info

De route loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland en de rustige Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ongeveer 185 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (17 heren- en 8 damesetappes). Er nemen ieder jaar ruim 8000 studenten aan deel waarmee het evenement vereeuwigd is in het Guinness Book of Records. Daarnaast is de Batavierenrace het grootste studentensportevenement van Nederland. Een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. De Batavierenrace is dan ook een uniek en ludiek evenement dat het verdient om in de kijker te staan. In voorgaande jaren werden reportages over de Batavierenrace bijvoorbeeld uitgezonden door regionale en nationale radio- en televisieomroepen en jaarlijks staat de race onder andere in De Volkskrant en vele andere gedrukte media.

Naast de ruim 300 recreatieve teams is er ook een apart klassement voor universiteitsploegen. In dit klassement strijden de beste lopers van alle Nederlandse universiteiten om een jaar lang als de hardst lopende universiteit van Nederland de boeken in te gaan. Eindhoven gooit in dit klassement meestal hoge ogen, in 2003 werd zelfs het universiteitsklassement gewonnen en hoefden ze in het algemeen klassement alleen de Vliegende Zwitsers voor zich te dulden, een fantastische prestatie! De tijd die destijds in de boeken gezet werd, is tot op heden nog niet geëvenaard door een andere universiteitsploeg.

Batavierenrace 2017

In 2016 zal de Batavierenrace worden gehouden op 29 april. De ESSF is ook voor deze editie op zoek naar goede lopers voor het universiteitsteam, want dit jaar willen we de prestatie van 2015 verbeteren en voor de 1e plaats gaan! Dus voel jij je fit genoeg en denk je goed genoeg te zijn voor het universiteitsteam meld je dan bij de ESSF. Dit kan door een mailtje te sturen naar essf@tue.nl, of door langs te komen bij ons kantoor in het sportcentrum.

De batacommissie heeft ook een eigen website met daarop het laatste nieuws omtrent de organisatie van het TU/e-Fontys team.